01 of
Info
Info

P Residence

2019 —
— 2019

P Residence

2019 —
— 2019

Enough to be happy.

Perhaps more so than anything else, our living space imparts our past and future histories, aspirations and ambitions. The apartment was designed to speak on its owners’ behalf, embodying their character through the conversations it hosts and creates.

 

A two bedroom apartment on the southeastern corner of its apartment block, it boasts a panoramic view of the city’s centre, and basks in natural light. The layout is divided in two, distinguishing between communality and privacy. The ‘active’ communal space of the living area encompasses the living room, kitchenette, breakfast bar and dining table. The ‘secluded’ space comprises of bathroom, master bedroom and reading room.

 

The interior design is closely attuned to the lifestyle of the inhabitants. The dining table is large enough to extend open invitations to family and friends, with the inlaid booth seating encouraging informality. The sofa of the living space basks in natural light with plentiful space to wind down after dinner.  The breakfast bar subtly mediates between the kitchen and living areas.

 

The bedrooms are distinctly separate – in afford sleeping and wakefulness their own distinct spaces. The second bedroom is designed to be versatile – offering reading and repose at the window seat and home exercise equipment to kickstart the workday. Items are cleverly concealed in the inbuilt cabinet system to reduce physical, and in turn, mental clutter.

 

To prioritize this sense of mental clarity and purpose, spatial design strategies distinguish the function of each space. There is no surplus of stuff – the home has been pared back to necessities – encouraging close contemplation, appreciation of individual possessions and the elegance of simplicity. The home offers a sanctuary from the intense sensory stimulations of Saigon. Eschewing decorative and ornamental flourishes, the focus falls on the animated quality of the walnut wood grain, and its contrast with the furnishings’ sleek parity of line.

 

At this apartment, the design balances ‘enough’ comfort and ‘enough’ beauty – consciously calculated to reflect the honest needs of its owners.

Category

Residential

Location

Ho Chi Minh City, Vietnam

Status

Completed

Size

75sqm